רוצים לדעת איך להגדיל את החשיפה של הפוסטים שלכם בעזרת 7 פעולות פשוטות ליישום? הסוד הוא להכיר את האלגוריתם של פייסבוק שעובד מאחורי הקלעים ומנהל את הכל... רוצים לדעת עוד? המשיכו לקרוא
נתחיל מכך שהאלגוריתם של פייסבוק משתנה לעתים תכופות ומה שנכון היום לא בהכרח יהיה נכון גם מחר.
דבר נוסף הוא שפייסבוק לא מפרסמים בגלוי את האלגוריתם שלהם, אלא את השינויים שהם מבצעים בו ואשר משפיעים עלינו, המפרסמים. מהשינויים שנעשים באלגוריתם (אותם ניתן לדעת), ניתן להסיק מסקנות על איך עובד האלגוריתם עצמו ולנסות לפענח אותו קצת יותר לעומק כדי לדעת איך לנצל את המידע הנלמד לטובתנו בסופו של דבר.
אז במאמר הנ"ל אנחנו לא הולכים לפרק את האלגוריתם לגורמים, אלא לדבר על חלק משמעותי ממנו אשר משפיע באופן ישיר על נתוני התפוצה של הפוסטים שאנחנו מפרסמים.
נתחיל בהסבר קטן וחשוב ואז נעבור לעצות ליישום.
ברגע שאתם מעלים פוסט לאוויר, פייסבוק תציג את הפוסט לקבוצה מדגמית קטנה אשר בנויה מכלל העוקבים שלכם. המבחן מתחיל בפרק הזמן שעובר מרגע פרסום הפוסט ועד שעברו 30-60 דקות, כאשר בזמן הזה פייסבוק תבדוק את רמת המעורבות בפוסט (לייקים/תגובות/שיתופים) מצד העוקבים שבפניהם הוצג הפוסט. בהנחה והתגלתה רמת מעורבות גבוהה, פייסבוק תציג את הפוסט בפני קבוצת עוקבים נוספת, תמתין לראות את סדר גודל המעורבות ותמשיך באותה שיטה - כך למשך טווח זמן של 3 שעות (פחות או יותר). העיקרון המנחה הוא שככל שרמת המעורבות תהיה גבוהה יותר - כך הפצת הפוסט תהיה נרחבת יותר. ברוב המקרים, בהם אין רמת מעורבות גבוהה - הפוסט יוצג לקהל בסדר גודל של 4% לכל היותר מסך העוקבים שלכם. במידה ורמת המעורבות תגדל בטווח הזמן הזה (3 שעות), יתכן והאחוזים יתפסו מעט גבוה יותר - אבל בכל מקרה, הסיכוי שפוסט יגיע לרוב/כלל העוקבים שלכם הוא אפסי ללא שימוש בקידום ממומן (בסופו של דבר לשם פייסבוק מכוונים).
מכך ניתן להסיק מסקנה ברורה - שטווח הזמן הקריטי ביותר לכל פוסט הוא 3 השעות הראשונות ורמת המעורבות שתהיה בפרק הזמן הזה היא שתקבע את גורל הפוסט ולכמה אנשים בסופו של דבר יגיע מבחינת התפוצה.
אז איך תגיעו לרמת מעורבות גבוהה בפרק הזמן הזה?
הנה 7 עצות פרקטיות ליישום:
פרסמו תוכן שיהיה עד כמה שיותר רלוונטי לקהל שלכם
הכינו תוכן שיהיה מעניין ומושך לקהל שלכם. עפ"י מחקרים שנעשו נמצא שהתוכן שהכי מושך את הגולשים ליצור היקשרות עם הדף והפוסטים שלכם הוא מסוג תמונות וסרטונים (בייחוד סרטונים)
דאגו להעלות את הפוסט בטווח זמן בו רוב האנשים נמצאים בפייסבוק. ממחקר שנעשה בעבר ע"י חברת Hootsuite נמצא שהזמנים המומלצים לפרסום פוסטים הם: ימים א'-ה' – בין השעות 12:00-15:00 , ימים שישי ושבת – בין השעות 12:00-13:00
אל תהססו לבקש מהחברים והעוקבים שלכם (בתוך ומחוץ לפייסבוק) להראות מעורבות בפוסטים בטווח הזמן של 3 השעות הראשוונת מרגע פרסום הפוסט. כפי שהסברתי - זה הזמן הקריטי ביותר
שתפו את הפוסט בקבוצות רלוונטיות בפייסבוק (שוב, בטווח הזמן של 3 שעות מרגע פרסום הפוסט)
ולסיכום - השתמשו והיעזרו בקידום ממומן כדי לתת לפוסט את הדחיפה הראשונית. ההמלצה שלי היא לעבוד אך ורק עם מערכת מנהל המודעות של פייסבוק ולא עם "הכפתורים הכחולים" של ה"קדם פוסט". לרוב הפרסום בעזרתם יבזבז לכם את התקציב על קהל לא רלוונטי נוסף שיתכן והפוסט יוצג בפניו וכמו כן גם אפשרויות הפילוח שם מאוד דלות לעומת אפשרויות הפילוח שניתן ליישם במערכת מנהל המודעות - וזה רק על קצה המזלג מבחינת היכולות של המערכת. אם אתם לא מכירים אותה ויש לכם קצת (הרבה) זמן פנוי תנסו ללמוד לעבוד אתה (לא חסר מדריכים מפורטים בגוגל) או שתפנו לסיוע של גורם מקצועי. לסיכומו של עניין - ללא קידום ממומן קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפרוץ את גבול החשיפה המוגבל מאוד של הפרסום האורגני ונכון להיום כמעט ולא קיים עסק שלא משקיע בערוץ הזה כדי להגיע לקהלים חדשים.
(תמשיכו לסוף המאמר לטיפ נוסף וחשוב)
כמובן שיש עוד המון עצות שיכולות לעזור לכם, אך במאמר הזה התמקדתי רק בכמה עצות עיקריות שאותם כדאי מאוד ליישם בעבודה השוטפת שלכם ואשר ישפיעו בצורה ישירה על תפוצת הפוסטים שלכם. אם אתם מעוניינים לקבל עוד עצות וטיפים בתחום אתם מוזמנים לעקוב אחרי בדף הפייסבוק שלי וכמובן לסמן "הראה תחילה" באפשרויות המעקב כדי שהתוכן יוצג לכם בעדיפות על פני יתר התוכן בפיד שלכם (וזה הטיפ ה 7 והאחרון שכדאי לכם גם לבקש מהעוקבים שלכם כדי שהפוסטים שלכם יופיעו אצלם ללא קשר למגבלות החשיפה האורגנית). וכך עושים זאת:
המאמר נכתב ע"י טל פליקסברודט
שיווק דיגיטלי לעסקים | tf Digital Marketing
מומחה בעיצוב וקידום אתרי אינטרנט, הדרכה, ניהול ופרסום קמפיינים בפייסבוק, גוגל ורשתות חברתיות
ליצירת קשר: 054-9000360 tf.digitalmarketing@gmail.com
קראתם? אהבתם?
מוזמנים לסמן לייק בעמוד הפייסבוק שלי, להמשיך לעקוב
וכמובן לשתף אחרים :)
Comments