top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תטל פליקסברודט

על כלל ה20% טקסט בתמונה ואיך לשפר את התפוצה של הפוסטים שלנו בפייסבוק

עודכן: 22 ביולי 2019

אז התפוצה האורגנית בפייסבוק ממשיכה לרדת, האוקיינוסים ממשיכים לעלות וממה שנראה, עד שנת 2050 נאלץ כולנו להסתמך רק על הקידום הממומן ועל מגורים הרחק מקו החוף. אז מה בכל זאת ביכולתנו לעשות כדי שהמודעות שלנו יגיעו לכמה שיותר אנשים?


כדי שרשת הפייסבוק תהיה חווייתית יותר למשתמשיה ולקהל המפרסמים היא מבקשת מאתנו לשמור על כמה כללים וביניהם כלל ה20% טקסט בתמונה. מה שקורה בפועל זה שעל כל המודעות אשר פועלות ברשת הפייסבוק, האינסטגרם וה Audience Network נכפית בדיקה של כמות הטקסט שמכילה כל תמונה שמבקשים להעלות ולפרסם במסגרת כל מודעה. תוצאות הבדיקה יקבעו לכמה חשיפה תזכו במסגרת אותה מודעה שאתם מפרסמים או שמא יתכן והמודעה לא תוצג כלל או לכמות כמעט אפסית של אנשים (חשוב לציין ש- 1. קיימת חריגה על מודעות מסוימות, לדוג' - פרסום כריכות ספרים, תמונות מוצרים, תמונות ממשחקים, כרזות של אירועים, תרשימים וגרפים, עטיפות עיתונים וכתבי עת, כרזות סרטים וכד' ו- 2. הכלל אינו תקף ב Instagram Stories).


אז מה בעצם אומר אותו כלל?


כלל ה20% טקסט אומר שאם תמונה כלשהי שאתם מעלים במודעה בפייסבוק מכילה טקסט בכמות שעוברת 20% משטח התמונה - אתם מסתכנים בהקטנת תפוצה הפוסטים שלכם וככל שיש יותר טקסט המכסה את שטח התמונה - כך התפוצה שאליה הפוסט יגיע תרד באופן דרסטי! אז כבר עדיף לדעת איך לעבוד נכון במקום לבזבז זמן והשקעה על פוסטים שאף אחד לא יזכה לראות...


מה נחשב לטקסט בתמונה?


הכוונה לכל טקסט שמופיע על גבי תמונה או בקריאייטיב של מודעה. אין הכוונה לטקסט שמופיע בטקסט המצורף למודעה (מחוץ לתמונה). ולמקרה ששאלתם, אז כן, הכלל תקף גם לגבי לוגו המכיל טקסט וכמו כן גם לסימני מים ומספרים.


אוקי, הבנתי. לא רוצה לעבוד בחינם. אז איך אני יודע שאני עומד בכללים?


בעבר כדי לבדוק את יחס הטקסט בתמונה היינו נאלצים לחלק כל תמונה לסכמת ריבועים ולבדוק בכמה ריבועים קיימים אלמנטים עם טקסט. לשמחתנו וכדי להקל עלינו, פייסבוק הכינו לנו כלי מצוין לבדיקה אשר תוכלו למצוא בקישור הבא - כלי בדיקת טקסט בתמונה. הכלי מאוד פשוט לתפעול - פשוט מעלים תמונה באמצעות כפתור "העלה" ומקבלים את תוצאות הבדיקה בצורה של דירוג - אישור, נמוך, בינוני וגבוה - כאשר בהתאם לכך נדע לכמה תפוצה המודעה תגיע, אם בכלל. חשוב לציין שרמת הדיוק של הכלי אינה מושלמת אבל בכל זאת היא מספקת אינדיקציה טובה שנוכל להתבסס עליה.


מה אני יכול לעשות כדי לצמצמם טקסט בתמונה?


אז למקרה שגיליתם שהתמונה שלכם מכילה טקסט רב מידי או שמראש אתם רוצים לנסות למנוע מצב כזה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם:


  • נסו להשאיר בתמונה רק טקסט שהכרחי שיהיה רשום בתמונה ואת יתר הטקסט להעביר לגוף המודעה

  • נסו להשתמש בפחות מילים ולתמצת. לרוב תגלו שמה שאתם רוצים להגיד בשני משפטים, אפשר לסכם ולתמצת ל4-5 מילים

  • נסו להקטין את גופן הטקסט, אך לא יותר מידי. בכל זאת זה צריך להישאר קריא

  • נסו לצמצם את המקומות שבהם מופיע טקסט לאותם אזורים בתמונה (דמיינו שהתמונה מחולקת ל25 ריבועים, רשת של 5X5, ויש לכם רק 5 ריבועים שתוכלו לנצל. אז נצלו אותם בחכמה...)


אז לסיכום, תשתמשו בידע שלמדתם, עבדו לפי החוקים ותשתדלו להיות אנשים טובים,

בכל זאת כל ישראל אחים... ;)

 

נכתב ע"י טל פליקסברודט

שיווק דיגיטלי לעסקים | tf Digital Marketing

מומחה בעיצוב וקידום אתרי אינטרנט, הדרכה, ניהול ופרסום קמפיינים בפייסבוק, גוגל ורשתות חברתיות

ליצירת קשר: 054-9000360

 

קראתם? אהבתם?

מוזמנים לסמן לייק בעמוד הפייסבוק שלי, להמשיך לעקוב

וכמובן לשתף אחרים :)


106 צפיות0 תגובות

Commentaires


bottom of page